Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Ηρακλείου

Την Παρασκευή 15 Μαΐου,  μαζευτήκαμε  τα δύο τμήματα το 1ο ολοήμερο και το κλασικό. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι έγινε σύνδεση  των 3 σχολείων μέσω Skype. Τα  παιδιά, για πρώτη φορά γνωρίσανε τους καινούριους φίλους  τους.  Μετά θέσαμε τους κανόνες του παιχνιδιού και τα 3 σχολεία μαζί, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο παιχνίδι και συνεννοηθήκαμε  να ξαναμιλήσουμε μέσω  Skype, μετά το τέλος του παιχνιδιού.  
Οι εκπαιδευτικοί ήρθανε νωρίς  το πρωί – πριν να  ξεκινήσει το μάθημα και κρύψανε τους γρίφους και τα γράμματα , εκτός από τον 1ο γρίφο. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, πρώτα χωριστήκαμε σε 3 ομάδες, η κάθε ομάδα θα  έπρεπε να βρει 3 γρίφους και 3 γράμματα. Η κάθε ομάδα είχε και από ένα εκπαιδευτικό.
 Η 1η ομάδα βρίσκει τα  γράμματα «Μπα» και τους  γρίφους που θα μας οδηγήσουν στο επόμενο γράμμα .Το ίδιο γίνεται και με τις άλλες 2 ομάδες , όπου η 2η ομάδα βρίσκει τα  γράμματα «μπα» και η  3η ομάδα βρίσκει τα γράμματα «λού». Το παιδί που βρίσκει το γράμμα το κολλάει στον τοίχο, για να σχηματιστεί η λέξη «Μπαμπαλού».
Όταν τελείωσε το παιχνίδι  όλοι μαζί  χειροκροτήσαμε την προσπάθειά μας και στη συνέχεια μαζευτήκαμε  πάλι στην αίθουσα, για να ξανασυνδεθούμε μέσω Skype  με τα άλλα σχολεία και να  πούμε πως  περάσαμε στο παιχνίδι , να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και όλοι μαζί είδαμε και δείξαμε, ποιες λέξεις βρήκε το κάθε σχολείο, ώστε να σχηματιστεί ο τίτλος του παραμυθιού που ασχοληθήκαμε.



 Σας παρουσιάζουμε το video της υλοποίησης του παιχνιδιού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε να δούμε το σχόλιό σας!