Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Διαδικασία ψηφοφορίας για την επιλογή του παραμυθιού (4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω)

Τη Δευτέρα 27-04-2015, στο σχολείο μας (4ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω) ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιλογή του παραμυθιού, έχοντας ωστόσο 2 απουσίες παιδιών από το συνολικό αριθμό της τάξης.

1ο Βήμα: Ακρόαση και παρακολούθηση παραμυθιού από το site του Μικρού Αναγνώστη.
Το πρώτο βήμα στις διαδικασίες μας ήταν να ακούσουμε τα 2 παραμύθια. Για καλή μας τύχη ο Μικρός Αναγνώστης μας έδωσε τη δυνατότητα να ακούσουμε εξαιρετικές αφηγήσεις με τις φωνές αφενός της συγγραφέως στην περίπτωση της Μπουμπούς, αφετέρου μιας ηθοποιού στην περίπτωση του Σκαντζόχοιρου. Ένα παιδί είχε αναλάβει, κατά τη διάρκεια της αφήγησης, χειριζόμενο το mouse pad ή το ποντίκι, να γυρίζει τις σελίδες.  Μόλις τελείωνε η κάθε αφήγηση, οι μικροί μαθητές αναδιηγούνταν το παραμύθι προκειμένου να σιγουρευτούμε ότι έχει γίνει από όλους κατανοητό.



2ο Βήμα: Ψηφοφορία "όπως κάνουν οι μεγάλοι με τα κόμματα και το δείχνει η τηλεόραση"
Στη συνέχεια, συζητήσαμε με τα παιδιά ότι θα πρέπει να διαλέξουμε το ένα από τα δύο παραμύθια. Για το σκοπό αυτό, θα έπρεπε να ψηφίσουμε αυτό που μας άρεσε πιο πολύ. Ήταν η  στιγμή που μια μαθήτρια ρώτησε: "Κυρία, θα ψηφίσουμε όπως ψηφίζουν οι μεγάλοι με τα κόμματα, που το δείχνει η τηλεόραση;" Με αφορμή τη συγκεκριμένη παρέμβαση μοίρασα στα παιδιά ένα κομμάτι χαρτί και τους ζήτησα να ζωγραφίσουν το εξώφυλλο του παραμυθιού της προτίμησής τους, να γράψουν τον τίτλο του παραμυθιού και το όνομά τους.


Από την διαδικασία προέκυψαν τα εξής:

Τα ψηφοδέλτια της Μπουμπούς

  

Τα ψηφοδέλτια του Σκαντζόχοιρου



3ο Βήμα: Ψηφίζουμε σε πίνακα "Διπλής εισόδου"
Αφού ολοκληρώσαμε με τη ζωγραφική, ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε χρησιμοποιώντας τον πίνακα διπλής εισόδου. Αρχικά, το κάθε παιδί έβρισκε το όνομά του και στη συνέχεια "έσερνε" το δάχτυλό του μέχρι το παραμύθι της προτιμησής του. Εκεί που σταματούσε το δαχτυλάκι, εκεί έμπενε και ο σταυρός. Κάτω από την "Μπουμπού και τη Μπαμπαλού" έμπενε σταυρός με γαλάζιο χρώμα και κάτω από τον "Σκαντζόχοιρο" έμπενε σταυρός με πράσινο χρώμα.


4ο Βήμα: Καταμέτρηση ψήφων (σταυρών) στον πίνακα "Διπλής εισόδου"





5ο Βήμα: Ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πλατφόρμα του surveymonkey
Για να ολοκληρώσουμε τη  διαδικασία επιλογής παραμυθιού έπρεπε να ψηφίσουμε και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ψηφοφορίας. Με τη βοήθεια του ποντικιού ή του mouse pad, έπρεπε να βρούμε το παραμύθι της προτίμησής μας, να εντοπίσουμε τον τίτλο του, να τον επιλέξουμε και να πατήσουμε την εντολή "Ψήφισε" που κατοχύρωνε την ψήφο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε να δούμε το σχόλιό σας!